در زمان خرید در ترکیه، به این عبارت KDV بر می خورید. در خرید های اینترنتی هم همینطور بسیاری از دوستان سوال میکنند که این عبارت که معمولا منجر به گران تر شدن محصول می شود چیست.
KDV مخفف عبارت: Katma değer vergisi است. به زبان ساده همان مالیات بر ارزش افزوده ی خودمان است. سیستم مالیات در ترکیه بسیار سختگیرانه عمل میکند و شاید با دانستن این قوانین کشف کنید که چرا سیگار از ایران به ترکیه قاچاق می شود یا چرا گوشی موبایل و لوازم الکترونیکی در ترکیه گرانتر از ایران است؟
پاسخش بسیار ساده است در ترکیه هر جنس خارجی که وارد می شود روال قانونی را طی میکند و عوارض گمرکی آن اخذ می شود. در هنگام فروش نیز مالیات آن گرفته می شود و این سیستم بسیار دقیق است و تخلف آن مشمول مجازاتهای بسیار سنگین است. بطور مثال اکثر ما دیده ایم در شهر هایی مثل بانه، یک دریا جنس وجود دارد که همگی قاچاق هستند و طبیعتا ارزان تر. اما در اکثر کشورها مانند ترکیه چنین نیست.
در برچسب قیمتهای اجناس معمولا علاوه بر قیمت خود جنس، KDV نیز آورده شده و مجموع قیمت نوشته شده است. اگر KDV نوشته نشده باشد، معمولا دو حالت پیش می آید:
KDV Dahil:
این عبارت به مفهوم اینست که مالیات در قیمت نهایی لحاظ شده است. یعنی قیمتی که نوشته شده مجموع قیمت جنس و مالیات است و دقیقا قیمتی است که باید بپردازید.
KDV Hariç:
این عبارت نیز به معنی این است که عدد نوشته شده فقط قیمت جنس است و موقع تسویه حساب، مالیات به عدد فوق اضافه خواهد شد. عبارت (Hariç) نیز همان (خارج) است. در خرید های اینترنتی، خرید بلیط و رزرو هتل ها بسیار به این موضوع حساس باشید. چون ممکن است برای اینکه قیمت پایین به نظر برسد، بدون مالیات درج شود اما مطمئن باشید که در تسویه حساب نهایی لحاظ خواهد شد. تحت شرایطی مسافران میتوانند مالیاتی را که برای اجناس پرداخته اند پس بگیرند.
نظرتان را بنویسید